P-Nest

De lente kon niet beter starten. Op de eerste dag van de lente, d.d. 21 maart 2023, hebben wij ons P-nest
mogen verwelkomen. Het P-nest bestaat uit 6 teven en 5 reuen.

Aankondiging gemaakt door Moniek en Douwe de Jager
P-nest van de Kennel van Stavast
VaderMoeder
Antonius
Roepnaam: Wolf
Ikkemai Jaapje v.d. Ganzeweide
Roepnaam: Ikkemai
NHSB: 3213288NHSB: 3087106
GoudgestroomdZilvergestroomd
Geboren: 31-10-2020Geboren: 11-06-2017
HD-A
ED vrij
Rug geen afwijkingen

Certificaat gedragstest NHC
Keuring op rasstandaard nestendag NHC


HD-A
ED vrij
Rug geen afwijkingen
LTV/LÜW Grad 0
DM Normaal
SCDA 1 & 2 N/N (vrij)
MyDogDNA geen bijzonderheden
Brindle test kbr/kbr

Nederlands Jeugdkampioen
VDH Europasieger ’18
HSCD Jugend Champion
Nederlands Kampioen

FCI NHAT – Excellent
Inteelt coëfficiënt: 12.76 %Inteelt coëfficiënt: 15.38 %
Inteelt coëfficiënt (op 11 generaties) van de pups P-nest: 14.52 %

In het voorjaar van 2022 was de eerste ontmoeting tussen Wolf en Ikkemai. Het klikte direct, waarbij de verloving werd bevestigd. Op 20 en 21 januari 2023 heeft een dekking plaatsgevonden. Alle aanwijzingen werden op 19 februari 2023 bevestigd. Ikkemai is drachtig.

We hebben Wolf leren kennen als een leuke en sociale rastypsiche reu. Wolf woont in een gezin met twee kleine kinderen en een kat op het platteland. Hij geniet van het (buiten)leven en is regelmatig in de luidruchtige werkplaats van zijn baas aanwezig. Wolf is een rustige reu die zich niet gek laat maken door alles wat op of langs het terrein plaatsvindt.
Wolf vindt het heerlijk om samen met zijn baas activiteiten te ondernemen.

Week 1
De pups eten en groeien goed. Ze liggen er tevreden en voldaan in de werpkist. Mama Ikkemai is weer een fantastische moeder. In alle rust verzorgt zij haar 11-tal met alle zorgvuldigheid.

Week 2
De pups zijn nu 2 weken oud en wat ontwikkelen ze zich goed. Al voor de 10 dagen waren alle pups verdubbeld in geboortegewicht. Volledig volgens het boekje. In deze week waren ook de eerste kiloknallers. Inmiddels zijn ook de oogjes geopend. Ikkemai doet het fantastisch als moeder. Heerlijk zo’n relaxte mama. De pups hebben hun eerste ontworming gekregen.

Week 3
In deze week zijn de pups gegroeid naar 3,5 tot 4 x het geboortegewicht. Ze hebben kennisgemaakt met de eerste papjes van puppymelk met vlees. Maar ook geweken brokjes hebben ze vandaag voor het eerst geproefd. In de bekjes zijn al witte puntjes te zien. Dit betekent dat de vlijmscherpe puppytandjes er aan komen. De woonkamer is omgetoverd tot een puppy speelparadijs en de kraamkamer is vanaf nu omgedoopt tot slaapkamer. De visite komt nu ook goed op gang. De volgende stap in de socialisatie.

Week 4