Landeau


*18 maart 2008 † 22-02-2024

Landeau is geboren op 18 maart 2008. Helaas kende ze een valse start. We weten niet waar ze vandaan komt en wie haar eerste baasjes zijn geweest. We hebben Landeau namelijk opgehaald bij DOC Edo Hammers in Kampen. Op een leeftijd van 11 maanden bleken wij Landeau’s 4 eigenaren te zijn. Toen we haar ophaalden droeg ze de naam Lady, die we zelf hebben veranderd in Landeau. Landeau zat in het asiel om drie redenen. Ze was zeer angstig, ze kon niet met andere honden overweg en de vorige eigenaar kon niet overweg met haar tomeloze energie.
Alleen de angst was in het begin een punt van aandacht. Als er scheef naar haar werd gekeken, dan plaste ze op de vloer van angst. Door haar het vertrouwen te geven dat ze nodig had, was dit binnen 2 maanden onder controle, waarna we hard hebben gewerkt om het de stabiele hond te laten worden die ze nu is.

Landeau tijdens Canicross

Activiteiten
Landeau is een echte alleskunner. Of het nu gaat om gehoorzaamheid of sporten, ze doet graag mee. Alles doet ze met een minimale inzet van rond de 200%. Zo heeft ze tot op wedstrijdniveau (GG2) gehoorzaamheidstrainingen gevolgd. Ook heeft ze aan speuren gedaan en daarvoor cursussen gevolgd bij Kynologisch Nederland. Flyball en Agility zijn ook activiteiten waaraan ze met haar hele ziel een zaligheid deelnam. Door haar grote enthousiasme en inzet was het helaas niet mogelijk om deze sporten zonder blessures te beoefenen. We hebben dan ook het verstandige besluit genomen te stoppen met deze 2 activiteiten. In de zoektocht naar een nieuwe sport voor Landeau werden wij door Daniëlle van Ee – Muijen en het baasje van Liva van Stavast gewezen op Dockdiving. Dit is een sport waarbij honden in een zwembad springen en het bestaat sinds 2016 uit 3 onderdelen. Deze onderdelen zijn verspringen (Big Air), hoogspringen (Extreme Vertical) en snelzwemmen (Speed Retrieve).
Het bleek voor Landeau DE sport te zijn. Bij haar eerste deelname aan een wedstrijd pakte ze direct de eerste plaats bij de klasse A voor grote honden. Landeau heeft namelijk een schofthoogte van 55 centimeter. Na 5 jaar en ondanks haar leeftijd, draait ze nog altijd mee in de Nederlandse top van deze sport.
Bijzonderheden
Haar sportcarrière heeft haar meer gebracht dan alleen de prijzen. Door haar prestaties is Landeau ook voor televisieprogramma’s gevraagd. In maart 2017 zijn we naar Oberammergau bij München in Duitsland geweest voor televisieopnamen van het programma “Superpets” van Sat1. Hier werd een drielanden wedstrijd gehouden tussen Nederland, Duitsland en Oostenrijk over alle 3 de onderdelen van het Dockdiving. Landeau behaalde de eerste plaats en heeft in een volle zaal op een groot podium het Wilhelmus voor zich horen spelen.
In juni 2018 mocht ze voor het RTL4 programma “Het Perfecte Plaatje” het zwembad in springen om door de deelnemers onder water te laten fotograferen. Landeau stond op de winnende foto die werd gemaakt door Ryanne van Dorst. Op 7 november 2018 was het dan eindelijk zo ver en werd de aflevering uitgezonden op de nationale televisie. Daarna waren de foto’s tijdelijk te bewonderen in het Museum Hilversum.

Deelname aan ‘Het Perfecte Plaatje’.

Resultaten
Naast haar vele dagprijzen hier de belangrijkste overwinningen:

2014
Snelste hond op de Hollandse Herder Ruwhaarfandag
1e plaats Big Air (NL)
4e plaats EK Big Air in Wenen Oostenrijk

2015
Nederlands kampioen Extreme Vertical (1.90 m)
Nederlands kampioen Big Air (6.10m)
1e plaats Dogdive 2015 Dogpop Den Haag

2016
Nederlands kampioen Extreme Vertical
Nederlands kampioen Speed Retrieve
Titel Iron Dog 2016 (beste over alle onderdelen)

2017
Nederlands kampioen Extreme Vertical
Nederlands kampioen Speed Retrieve
Titel Iron Dog 2017

2018
Nederlands kampioen Big Air
Nederlands kampioen Speed Retrieve
Titel Iron Dog 2018