Briska Anouk, Anouk en Brenda

Kennel

van

Stavast

Kortharige Hollandse HerdersHeemskerk

Peter en Simone Butter
Tel: 0251-820057 of +31(0)643793802

E: info@kennelvanstavast.nl

30 juni 2014

Jari beste reu op Kampioensclubmatch

Zaterdag 28 juni 2014 deed Jari mee aan de Kampioensclubmatch (KCM) van de Nederlandse Herdershondenclub (NHC). De KCM was zoals gebruikelijk weer op het terrein van de Utrechtse rashonden vereniging. Jari deed mee in de kampioensklasse en had daarin tegenstand van 2 andere reuen. Van de 2 tegenstanders in de ring was er 1 een goede bekende van Jari. Het was Jan-Henk van de Niwo. Nadat alle honden door keurmeester Mw.H.Vink waren gekeurd, volgde een aantal rondes lopen door de ring. Tot onder toeziend oog en tot grote vreugde van zijn fokker Simone Butter werd Jari de winnaar van de kampioensklasse. Hij won hiermee de door de Kennel van Stavast gesponsorde beker. Vervolgens mocht Jari opdraven voor de verkiezing van de beste reu. Het werd wikken en wegen voor de keurmeester, maar ze besloot uiteindelijk Jari uit te roepen tot  de beste korthaar reu van de KCM. Hierna volgde een periode van wachten. Alvorens de beste korthaar kon worden gekozen, moesten eerst de teven worden gekeurd. Brix met Strepen werd de beste teef bij de kortharen en daarmee was Jari's tegenstander bekend. In de eindkeuring gaf de keurmeester helaas de voorkeur aan de teef en werd Jari eervol tweede achter Brix. Al met al is het een erg gezellige dag geworden en heeft het weer het zeker niet af laten weten. Hieronder nog 2 plaatjes van meneer van Stavast met zijn beker.
Jari met zijn beker

Jari met zijn beker


23 juni 2014

Deens kampioen!!!

Op zaterdag 21 juni heeft Jari van Stavast de officiële start van de zomer extra kleur gegeven. Hij mocht namelijk deelnemen aan de dogshow van Vejen (spreek uit als Vajjen) in Denemarken. Hij deed mee in de kampioensklasse. Jari had aan 1 CAC punt voldoende om Deens kampioen te worden. Jari bleek de enige reu te zijn bij de Hollandse Herders. Dit was natuurlijk wel een voordeel, maar dan moet hij uiteraard nog wel even de kwalificatie uitmuntend van de keurmeester krijgen. Ook dat bleek een snel genomen horde te zijn. De keurmeester vond Jari niet alleen een U waard, maar hij kreeg zelfs nog een roze lintje mee. Dit lint wilde zeggen dat hem kampioens kwaliteiten werden toegedicht. Wij kunnen als fokkers uiteraard niet niet tegen de mening van deze keurmeester ingaan!!! Jari werd bedolven onder de lintjes en rozetten. Hier de betekenis van al die lintjes:
1e rode lint: Uitmuntend
2e rode lint: 1e plaats
Rood/wit lint: C.A.C.
Wit lint: C.A.C.I.B.
Roze lint: Kampioenskwaliteit
3e rode lint Een vergissing???
  Het Deens kampioenschap is bij de Dansk Kennel Klub uiteraard direct voor deze kanjer aangevraagd. Wij feliciteren Jari en zijn baasjes natuurlijk van harte met dit superresultaat!
Jari met zijn rozetten
Jari met zijn rozetten
De gewonnen lintjes
De gewonnen lintjes
 
  31 mei 2014

Succes bij Joe Katshow

Op donderdag 29 mei heeft Delfi Dycke Jenna vom Knabstupperhof, de dochter van Hiske Jody van Stavast, meegedaan aan de Joe Katshow in Arnhem. Dycke was ingeschreven in de jeugdklasse. Ze stond in de jeugdklasse samen met een andere teef. Dycke kreeg de beoordeling 1U en had daarmee haar eigen klasse gewonnen. In de tussenklasse werd geen U uitgedeeld en moest Dycke het opnemen tegen de winnares van de open klasse. Ook hier werd door Dycke gewonnen en ze werd uitgeroepen tot de beste teef. In de strijd om de om de beste van het ras, moest Dycke zich in de ring laten zien met de beste reu. Ook dit werd door Dycke gewonnen, waardoor ze ook aan de haal ging met de ere titel "Best Of Breed". Hiermee heeft Dycke haar eerste punt binnen voor haar Nederlands Jeugd Kampioenschap. Dycke's keurverslag loog er niet om: 12,5 maand oude zeer aantrekkelijke teef; prima verhoudingen; prima vacht en stroming; harmonisch gehoekt; vrouwelijk hoofd; prima oor; oog mag wat schuiner wel mooi donker; mag wat meer opvulling onder de ogen; correct gebit; al goed ontwikkeld lichaam; prima gangwerk; al vast voor de leeftijd.
Dycke met haar prijzen

Dycke met haar prijzen


20 mei 2014

M-nest geboren

Vandaag, 20 mei 2014, is het M-nest van de Kennel van Stavast geboren. De bevalling is zonder problemen verlopen. Het nest bestaat uit 7 pups. De dames hebben flink de overhand, want het gaat om 6 teefjes en 1 reutje. Moeder en de pups maken het prima. Kyra blijkt een goede en verzorgende moeder. Houd de site in de gaten voor meer info en de voortgang van het M-nest. Hier de eerste foto van Kyra van Stavast met haar kroost. Voor meer foto's en video's van Kyra en haar pups klikt u op onderstaande foto.
Kyra met haar 8 pups

Kyra met haar 8 pups


13 februari 2014

Jari is Jahressieger

Vanaf vandaag is het officieel. Jari van Stavast heeft zijn oorkonde binnen van de VDH in Duitsland waarin wordt gesteld dat hij is uitgeroepen tot Jahressieger. Jahressieger kan een hond worden wanneer hij/zij minimaal 2 van de 3 belangrijkste shows in Duitsland (Winner/Bundessieger/Europasieger) en 2 andere internationale shows  in 1 kalenderjaar wint. De titel heeft zodanig veel waarde, dat met alleen al deze titel mag worden meegedaan in de kampioensklasse van andere shows. Het is een titel die een hond slechts 1 maal in het leven toegekend kan krijgen. Jari is de eerste Hollandse Herder die deze titel toegekend heeft gekregen. Wij zijn dan ook enorm trots op hem en feliciteren hem en zijn baasjes met dit prachtige resultaat.
Jari's oorkonde

Jari's oorkonde


17 december 2013

Amsterdam Winner 2013

Koen (roepnaam Koos) van Stavast heeft op zondag 15 december 2013 meegedaan aan de Winnershow in Amsterdam. Op deze show was de titel Winner ’13 te verdienen. Voor Koos stond er echter meer dan dat op het spel. Bij winst bij de reuen zou hij namelijk niet alleen de winnertitel in de tas hebben, maar eveneens het Nederlands Kampioenschap op zijn naam schrijven. De keurmeester was de heer Schepers. Koos was de enige deelnemer in de open klasse en werd met de kwalificatie uitmuntend tijdelijk naar de zijlijn verbannen. Hij moest daar wachten op de uitslag van de andere klassen om het later tegen de winnaars op te nemen. Na de laatste keuring van de laatste klasse mocht Koos de arena weer betreden. Koos kwam, zag en overwon. Hij werd boven de andere 3 deelnemers uitgeroepen tot de beste reu en verdiende daarmee 2 titels. Rifka werd uitgeroepen tot de beste teef en Koos mocht met haar uitmaken wie de beste van het ras werd. Ook nu won Koos en verdiende hiermee de eretitel BOB! Wij zijn reuze trots op onze nieuwbakken kampioen Koen (Koos) van Stavast (NK/W’13).
Koen van Stavast met zijn prijzen

Koen van Stavast met zijn prijzenJari pakt de Jahressieger 2013

Op zondag 8 december deed Jari van Stavast mee aan de internationale dogshow van Kassel in Duitsland. Vooraf was bekend dat winst bij de reuen zou resulteren in het behalen van de zeer prestigieuze titel Jahressieger 2013. Keurmeester op deze show was Petra Bannach. Jari was de enige die deelnam in de kampioensklasse. Na de keuring kreeg hij als kwalificatie 1 Vorzuglich. Hiermee was de eerste horde genomen naar de nieuwe titel. Ook de reu uit de open klasse kreeg de kwalificatie 1 Vorzuglich. Dit zorgde ervoor dat Jari het voor beste reu in een rechtstreeks duel op moest nemen tegen deze reu. Na het lopen van een kleine ronde door de ring werd tot grote blijdschap en opluchting van zijn baasjes Jari uitgeroepen tot de beste reu. Als klap op de vuurpijl werd Jari nadien ook nog uitgeroepen tot de beste van het ras. Jari pakte hiermee een heel belangrijke titel die hij bij kon schrijven op zijn palmares die inmiddels goed is voor 14 officieel erkende titels. In het keurverslag was niet alleen te lezen dat Jari in alle opzichten thuishoorde in de kampioensklasse, maar dat hij tevens een excellente vertegenwoordiger is van het ras. Wat een prachtig compliment voor hond, baas en fokker! Wij zijn super trots op onze mega multi kampioen!

Jari met zijn prijzen

Jari met zijn prijzenTrots op broer Joeri

Joeri van Stavast staat op veel foto’s in het nieuwe boek over speuren met honden van de heren Oldenburg junior en senior. De broer van Joeri van Stavast, Jari, was zo trots op zijn beroemde broer, dat hij het boek direct heeft besteld. Nadat het boek was gearriveerd, kreeg hij bij hoge uitzondering toestemming om het boek op zijn gemakje op de bank te lezen. Zoals op de foto te zien is, is Jari ontzettend trots op zijn broer Joeri.
Jari leest over Joeri

Jari leest over JoeriJoeri in de boeken

Er is een nieuw boek uit over speuren van Cor Oldenburg junior en senior. Zij zijn een autoriteit op het gebied van speren met honden. Dit boek gaat in op het hoe en wat met betrekking tot speuren. Er staan veel tips en trucs in over wat wel en niet te doen tijdens de training. Het boek wordt opgeluisterd door veel mooie foto’s van honden aan het werk. Op meerdere foto’s in het boek is te zien hoe Joeri van Stavast aan het werk is. Prachtig om te zien hoe serieus deze mooie Hollander zijn werk neemt. Niet alleen een praktisch boek dus, maar zeker voor de Kennel van Stavast een prachtig boek voor het nageslacht!
Het echte praktijkspeuren

Het echte praktijkspeuren

Joeri aan het werk in het boek

Joeri aan het werk in het boekKyra helpt bij keurmeesterexamen

Op 22 september 2013 werd er een keurmeesterexamen voor de Hollandse Herder afgenomen. Hierbij moest een aantal kandidaten laten zien in staat te zijn om op de juiste wijze een Hollander te keuren volgens de rasstandaard. Op uitnodiging van de Nederlandse Herdershonden Club nam Kyra van Stavast deel aan de keuringen. Kyra werd door de verschillende kandidaten beoordeeld en kon op die wijze bijdragen aan de uitbreiding van het aantal gecertificeerde keurmeesters voor de Hollandse Herder. Het was een lange dag, maar zeker de moeite waard.
Kyra helpt bij het examen

Kyra helpt bij het examen