Briska Anouk, Anouk en Brenda

Kennel

van

Stavast

Kortharige Hollandse HerdersHeemskerk

Peter en Simone Butter
Tel: 0251-820057 of +31(0)643793802

E: info@kennelvanstavast.nl

Geschiedenis

De kennelnaam van Stavast heeft een lange geschiedenis. Op 8 februari 1960 fokte de heer J.F. Linschoten zijn A-nest onder de kennelnaam van Stavast uit de combinatie Kampioen Bellaa en Kampioen Chico. Meerdere nesten volgden, waarvan regelmatig honden kampioen werden en de titel Winner droegen. Het laatste nestje fokte de heer Linschoten in 1975.

Ondertussen hadden enkele fokkers begin jaren '70 hun krachten gebundeld, bekend onder de naam 'de Samenwerkende Fokkers". Zij richten zich op een deel van het bestand, met als doel om terug te fokken op de Peterlorre-lijn.

Naast de kennel van Stavast, deden ook de kennels van het Oude Landras, van de Streekhoeve, van de Liemershof, van Duurstede, van de Selsterhof, van Sasseltberg, van Renswoude en van Hagaemundi mee. De samenwerking duurde officieel tot begin jaren '90, maar nog steeds kruisen de lijnen uit de nog bestaande kennels zich regelmatig.

Een toevallige ontmoeting eind jaren '90 met Mia Hagen-Linschoten, de dochter van Linschoten, leidde ertoe dat wij de kennelnaam mochten overnemen en nu de lijn kunnen voortzetten.

Wij doen ons best om gelijkende mooie honden te fokken als toen en de naam Van Stavast eer aan te doen!