Briska Anouk, Anouk en Brenda

Kennel

van

Stavast

Kortharige Hollandse HerdersHeemskerk

Peter en Simone Butter
Tel: 0251-820057 of +31(0)643793802

E: info@kennelvanstavast.nl

Onze nesten

Ons eerste nest met kortharige Hollandse herders fokten wij in 1996 met Donna van het Peerdevonder. Deze combinatie met Rex van Sarin's hof zou onze lijn neerzetten, want uit dit A-nestje hielden we Anouk, de stammoeder van onze kennel van Stavast. Met Anouk hebben we vier nestjes gefokt: het B-nest (1999), C-nest (2000), D-nest (2001) en E-nest (2002). Nu zetten haar (klein)dochters de lijn voort.

Uit het C-nest hebben we met Christa een nestje gekregen, zij is moeder van het F-nest (2003). Het G-nest (2006) werd gefokt met Ella, uit het E-nest van eigenaar Wilma Woldberg.
Uit het F-nest hielden we Femke, dochter van Christa en kleindochter van Anouk. Haar eerste nestje is in 2007 geboren. Dit is het H-nest van Stavast.In 2008 is haar tweede nestje, het I-nest, geboren met als vader Gip Condor van Stavast.In 2011 is het K-nest geboren, het laatste nestje van Femke met als vader Djaro van Stavast.Het J-nest van Stavast is met de dochter van Femke gefokt: Hester Anouk van Stavast met als vader Pepijn van de Selsterhof (zoon van Fien en Djaro).  
Daarnaast heeft Bertien van Stavast enkele nestjes gekregen onder de kennelnaam van het Oude Landras en is met Emmie van Stavast gefokt bij de kennel van de 's-Gravenschans. Fien en Djaro van Stavast hebben in 2007 samen een nestje gekregen onder de kennelnaam van de Selsterhof. Ook worden met grote regelmaat reuen van Stavast ingezet voor de fokkerij. Op deze site kunt u foto's van elk nestje bekijken, onder de buttons per nest. Hier kunt u ook de precieze  oudercombinaties zien. De foto's zijn afkomstig uit onze eigen archief of toegezonden door de eigenaren. Sinds 2008 zijn vele foto's gemaakt door Moniek de Jager, baas van Eefke en Ippe van Stavast. Een aantal foto's zijn gemaakt door Pauline van Vliet, deze zijn te herkennen aan de initialen P.v.V. rechts onderin op de foto (zie ook het 'Hollanderhuis') of gemaakt door een van de fotografen op een nestendag of clubmatch van de NHC.